Eva Petruchová reaguje

V poslednom období sme boli upovedomení od viacerých občanov mesta Dobšiná o článkoch v prílohe predvianočných Dobšinských novín.
V nich primátor, konateľka Mestských lesov ako aj firma Zolka Zvolen s.r.o  kritizovali tvrdenia Ing. Evy Petruchovej počas predvolebnej kampane.
Vedenie Dobšinských novín priestor Ing. Eve Petruchovej, kandidátke na primátora mesta, nedalo, oslovili sme ju preto my.
„Vážim si možnosť vyjadriť sa k prílohe Dobšinských novín na portáli Dobsina.net, nakoľko mesto Dobšiná, resp. redakčná rada Dobšinských novín mi túto možnosť nedali a účelovo vydali v prílohe veľmi osobné a útočné stanovisko pána primátora mesta, konateľky Mestských lesov a riaditeľky spoločnosti Zolka s.r.o. k mojej osobe,“ uviedla pre náš portál Ing. Eva Petruchová.
„Chcela by som na úvod pripomenúť fakt, že predvolebná kampaň sa už skončila a vedenie mesta by malo hlavne zaujímať nové štvorročné volebné obdobie. Vyjadrenie pána primátora  nebudem komentovať, nakoľko mám zato, že moja volebná kampaň bola korektná, neporušila som volebné moratórium a každý občan mesta Dobšiná, teda aj ja, má plné právo kandidovať či už na post primátora, alebo na post poslanca mesta. Nepatrí sa takýchto kandidátov považovať za karieristov, špekulantov a následne na nich verejne útočiť!“ pokračovala Ing. Eva Petruchová.
„V mojej kampani som sa venovala okrem iných priorít, a podľa mňa rovnako dôležitých, aj zefektívneniu hospodárenia a nakladania s majetkom Mestských lesov v Dobšinej. Celý článok prikladám v plnom znení, nakoľko pani konateľka Mestských lesov ho komentuje v prílohe Dobšinských novín. Ešte raz ale podotýkam, že uvedený článok bol vydaný v mojich predvolebných novinách, v čase predvolebnej kampane,“ uviedla nás do situácie.
„Naďalej som presvedčená, že ako občan mesta mám plné právo kontrolovať a sledovať prácu vedenia samosprávy a rovnako prácu konateľov mestských organizácií. Pokiaľ mám podozrenie o nehospodárnom nakladaní s majetkom mesta, mám plné právo žiadať o vysvetlenie, resp. vyvrátenie mojich podozrení. Nerozumiem teda, prečo sa za moje právo mám ospravedlňovať konateľom spoločnosti, ktorí spravujú majetok nás, občanov mesta Dobšiná!“ zdôraznila Ing. Eva Petruchová.
Článok Lesných desatoro si prečítajte kliknutím na obrázok vľavo.
Na tvrdenia Ing. Evy Petruchovej, uvedené v jej predvolebných novinách zareagovala v aktuálnom vydaní Dobšinských novín konateľka Mestských lesov v Dobšinej Ing. Vlasta Ruppová. „Pani Ing. Petruchová, nedá sa mi nevyjadriť k článku „Zefektívnim hospodárenie a nakladanie s majetkom Mestských lesov v Dobšinej“ vo Vašich predvolebných novinách, vzhľadom na to, že ide o klamstvá, ktoré hanobia moju prácu, odbornosť, riadiace schopnosti a taktiež prácu väčšiny čestných a zodpovedných zamestnancov Mestských lesov v Dobšinej.  Hneď v úvode Vás žiadam o verejné ospravedlnenie. Z Vášho stanoviska je zrejmé, že nemáte dostatočné odborné vedomosti a znalosti z oblasti hospodárenia, ekonomiky, spravovania, výroby … Mestských lesov Dobšiná. Ubezpečujem Vás, že vo svoj osobný prospech som nikdy nekonala a nikdy nebudem.  K práci pristupujem čestne, zodpovedne a spravodlivo. Uvedomujem si, že môžem byť pre niekoho nepohodlná, ale preto, že som nepodplatiteľná.“ Zvyšok vyjadrenia si prečítajte kliknutím na obrázok nižšie.

Ku konateľke Mestských lesov v Dobšinej sa pridala aj firma Zolka Zvolen s.r.o, ktorej vyjadrenie vám taktiež prinášame. „Pobúrilo ma a hlboko urazilo tvrdenie p. Ing. Petruchovej, že časť týchto „dividend“ končí na súkromnom účte štatutárneho zástupcu ML Dobšiná. Zolka nie je súkromnou spoločnosťou, hospodári s majetkom právnických osôb. Každý doklad odkontroluje dozorná rada spoločnosti. Neviem si ani len predstaviť ako by bolo možné finančné prostriedky spoločnosti  poukázať na súkromný účet a na akom základe? Ing. Petruchová vo svojom desatore píše, že“ je potrebné potvrdiť, alebo vyvrátiť podozrenie, či časť týchto dividend neskončila na súkromnom účte“. Dovoľujem si podotknúť, že dividendy je oprávnená vyplácať len akciová spoločnosť. Spoločnosť s ručením obmedzeným vypláca svojim spoločníkom podiely zo zisku. Odhliadnuc od toho, dodnes sa na našu spoločnosť dodnes neobrátila ani ona, ani nikto z jej blízkych spolupracovníkov, aby si tieto podozrenia potvrdili, alebo vyvrátili. Pýtam sa Vás p. Ing. Petruchová, mala ste niekedy v úmysle si tieto podozrenia aj preveriť, alebo to bol len Váš „predvolebný ťah?“ Zvyšok vyjadrenia si prečítajte kliknutím na obrázok nižšie.

Foto: Dobsina.net

- red -

O autorovi - red -

Redakčný text, kontaktovať nás môžete na e-mailovej adrese redakcia@inforoznava.sk

Zobraziť všetky príspevky od - red - →

× Odporúčané

Prenosy z rokovaní môžu snímať automatické kamery