Riešia problém s kompatibilitou

Mesto Rožňava zverejňuje na svojej stránke zvukové záznamy z rokovania zastupiteľstva. Prvý záznam je datovaný z decembra 2010, keď sa konalo ustanovujúce zasadnutie samosprávnych orgánov po komunálnych voľbách. Odvtedy ich tam pribudlo vyše päťdesiat.
Záznamy je možné prehrávať podľa jednotlivých bodov programu rokovania, resp. vystupujúcich. K dispozícii sú podkladové materiály, zápisnice, záznamy o hlasovaní a schválené uznesenia.
V príslušnej sekcii na stránke mesta je uvedené upozornenie „Prehrávanie zvukového záznamu v niektorých verziách prehliadača internet Explorer nie je podporované.“  Zaujímali sme sa preto, v ktorých verziách a či v budúcnosti bude možné prehrávať záznamy z rokovania zastupiteľstva bez tohto obmedzenia.
Ako nám vysvetlil Marek Krišťák, administrátor internetového portálu mesta, prehrávanie zvukového záznamu bolo testované na operačných systémoch Windows XP, 7, 8 a na najpoužívanejších internetových prehliadačoch – Internet Explorer, Google Chrome a Mozilla Firefox.
„Zvukový záznam zo zasadnutia zastupiteľstva z 24. apríla t. r. z dôvodu kompatibility nie je možné prehrať v prehliadačoch Internet Explorer 11, 10 a 8. Vo verzii č. 9 sa záznam prehrá, no nie je možné klikať medzi jednotlivými bodmi,“ spresnil.
Problém s kompatibilitou sa snažia vyriešiť v spolupráci s dodávateľom softvéru.
V prehliadačoch Mozilla Firefox a Google Chrome je prehrávanie zvukového záznamu bezproblémové, či už ide o Windows XP, 7 alebo 8. V operačnom systéme Windows 8 je možné prehrať zvukový záznam aj cez prehliadač Internet Explorer.
Odkaz: Zvukové záznamy z rokovania MZ Rožňava
Ilustračné foto: infoRoznava.sk

- red -

O autorovi - red -

Redakčný text, kontaktovať nás môžete na e-mailovej adrese redakcia@inforoznava.sk

Zobraziť všetky príspevky od - red - →

× Odporúčané

Prenosy z rokovaní môžu snímať automatické kamery